sunnuntai 21. elokuuta 2011

Suodatinpussiruusut pöytäkoristeina


Pöytäkoristeina meillä oli jokaista pöytää kohden peltipurkki neljällä suodatinpussiruusulla. Tässä kuvassa osa purkeista. Yhteensä näitä oli 11. Tuolla aikaisemmin olenkin jo kuvia laittanut näistä ruusuista valkoisina. Vielä silloin, kun kaikki ruusut olivat jo taiteltu ajattelin, että en näitä jaksa ruveta värjäämään, mutta eipä tuo valkoinen ruusu valkoisessa purkissa ja valkoisella pöytäliinalla olisi juuri miltään näyttänyt. 

Lopulta sitten värjäsin ruusut liilalla akryylivärillä ihan siveltimellä ja ripustin ylösalaisin kuivumaan. Yllättävän nopeaa hommaa oli johtuen ehkä siitä, että suodatinpussi imee itseensä aika hyvin väriä, joten ei hirveästi tarvinnut tuskaa nähdä levittämisessä. 

Valkoiset pitsireunaiset purkit ostettiin Ikeasta (2,50 € kpl) ja jälkikäteen jouduin vielä Prismasta ostamaan samantyylisen purkin, kun tuli yllättäen yksi pöytä lisää ja Ikeasta oli purkit loppu. Purkin ympärille kietaisin palan mustaa nauhaa (tämä on jotain merkkausnauhaa) ja sisällä on rypistettynä sellaiset mustat muoviset reiälliset kaitaliinat, jotka ostin aikoinaan alennusmyynneistä 0,40 € /kpl (normaalihinta oli jotain 5 euron luokkaa). Tässä kuvassa näkyy hiukan huonosti, mutta tuo musta näkyi siis kivasti noista rei'istä läpi ja antoi vähän ryhtiä asetelmalle. Ja kukatkin pysyi kivasti paikallaan kun rautalangat tökki sinne väliin.

Yhden asetelman hinnaksi arvioisin tulleen n. 3,5 €, joskin tosin kaikki tarvikkeet yhteensä maksoivat enemmän mutta jäljelle jäi merkkausnauhaa, suodatinpusseja ja rautalankoja. Ja tietysti nuo purkit (ja kaitaliinatkin jossain tarkoituksessa) ovat ihan käytettävässä kunnossa vielä juhlien jälkeenkin :)

Kieltämättä näihin olin todella tyytyväinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti