maanantai 17. tammikuuta 2011

Hääkimppu huovuttaen

Hääkimppujen hinnoista kauhistuneena mieleeni tuli, että jospa ihan itse omin pikku kätösin tekisin itselleni jotain käteen sopivaa. Eihän sitä kimppua oikeasti edes "tarvita" muuta kuin alttarille käveltäessä ja sieltä poistuttaessa. Ja tietysti sitten myös morsiuskimppua heitettäessä (Siihenkin pitäisi kai olla monien mukaan heittokimppu erikseen. Kuka näitä juttuja keksii?). Ja onhan se tietysti myös nätti koriste hääparin pöydässä. Mutta joka tapauksessa, haluan itselleni jotain mikä näyttää minulta ja joka ei maksa maltaita. Siispä aloitin projektin nimeltä hääkimppu.

Tällä hetkellä projektissa hääkimppu on edistytty vaiheeseen, jossa minulla on yksi valmis huovutettu lilja ja yhden liljan terälehdet huovutettuna. Matkaa siis vielä on. Alunperin idean tähän huovutettuun kimppuun sain täältä: Sirkka Kannusmäki - Tuotteet , mutta luulisin, että nuo liljat ja muut kukat on tehty eri tavalla kuin omani. Siitä se idea sitten kuitenkin lähti!

Tuosta ensimmäisestä valmiista kukasta tuli hiukan ehkä liian suuri, mutta asian voi helposti korjata seuraavissa kukissa. Ja eihän se haittaa vaikka ne erikokoisia olisivatkin. Eihän luonnossakaan tehdä yhdellä ja samalla muotilla.

Tämä lilja on siis tehty neulahuovutusta ja märkähuovutusta yhdistelevällä työtekniikalla. Eli ensin olen neulahuovuttanut nuo terälehdet erikseen. Sitten yhdistellyt ne kukan muotoon ja lisännyt keskelle heteet ja korostusväriksi terälehtiin hiukan liilaa. Tältä se kukka näytti neulahuovutusvaiheen jälkeen:

Lilja ennen märkähuovutusta ja vartta

Tämän jälkeen tein vihreästä huovutusvillasta sopivan kokoisen varren kukalle ja pistelin sen muutamalla neulahuovutuspistolla kiinni kukkaan. Sen jälkeen märkähuovutin kukan varsineen, jolloin kukka huopui kiinni varteensa. Alunperin tarkoituksena oli, että huovutan varren sisälle rautalangan, mutta se pääsi liuskahtamaan heti alkuvaiheessa pois paikoiltaan, joten päätin sitten lopuksi vain kietoa rautalangan tuon varren ympärille. Ei näytä sellaisenaankaan mielestäni pahalta, mutta voihan siihen vielä kerroksen vihreää huovuttaa jos haluaa. We will see. Tässä ensimmäinen lilja valmiina:

Valmis lilja edestä

Valmis lilja sivulta

Tarkoituksena on siis tehdä noita kukkia ainakin viisi (luultavasti muutama enemmänkin) ja sitten kehitellä niihin jonkinlaiset huovutetut lehdet varsineen. Sitten vaan jollain kätevällä systeemillä kukat kimpuksi ja valmista! Ihan sata varma en vielä ole, tuleeko tästä sellaista joka kädessä haluan alttarille kävellä, mutta eipä se ainakaan nyt hullummalta näytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti