tiistai 18. tammikuuta 2011

Hääkutsumalli

Viime viikonlopun häämessujen jälkeen innostuin heti samana päivänä taikomaan meille hääkutsumallia. Aikaisemmassa kutsumallissa minulla oli etusivulla iso valkoinen suorakulmio, jonka sisällä oli kaksi sydäntä limittäin. Tämä oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan ihan sytyttänyt kuitenkaan. 

Messuilla näin mallikutsun (jonkin askartelukaupan ständillä), jonka etusivulla oli yläreunassa ja alareunassa suorakulmiot (tai neliöt, en muista), joissa oli jotain kuvioita sitten keskellä ja näiden kahden välissä oli ääriviivatarralla sana kutsu. Tätä ideaa muokkamalla syntyi meidänkin kutsut. Eipä tässä muuta samaa ole alkuperäiseen innoittajaan kuin nuo etusivun elementit eli neliöt ja niiden välissä sana kutsu. Muu on ihan omaa tulkintaa :) Kutsu on taiteltu A4-kokoisesta mustasta kartongista kolmeen osaan.

Meidän tuleva kutsu näyttää etusivultaan siis tältä:

Hääkutsumalli, etusivu.    


Liimaukset tuossa hiukan repsottavat (pitääkin muistaa vaihtaa laatua varsinaisiin kutsuihin), joten alimmainen neliö näyttää hiukan vinolta yhdestä reunastaa. Tämä on kuitenkin vain liimaustekninen asia. Hoitunee oikeisiin kutsuihin :) 

Kutsu-sana on leimattu ensin Tiimarista ostetulla leimasimella (n. 3 €), joka ei kuitenkaan jättänyt jälkeensä silmääni tyydyttävää lopputulosta tekstin tummuudessa. Siksi sitä on vielä vahvennettu mustalla tussilla. Käytännössä tuon voisi helposti suoraan myös itse kirjoittaa, ilman leimasinta, mutta koen kuitenkin tuon helpommaksi ja silloin ainakin kaikki näyttää samalta. 

Sydämet on leikattu Fiskarsin XL-sydänleikkurilla (oikeasti hinta 20 €, mutta ostin Tiimarista silloin kun sai yhden tuotteen -50% eli maksoin 10 €) liilasta kartongista ja reunat tummennettu leimasinmusteella. Tuohon tummentamiseen minulla on olemassa "sellainen oikea välinekin", mutta nuo taisin kuitenkin tehdä ihan vain pyyhkimällä kevyesti mustetyynyä reunoihin. Se "oikea väline" on siis sellainen varrellinen puupalikka, johon saa vaihdettavan vaahtomuovipään, joka sitten mustetyynyllä värjätään ja tämän jälkeen vedellään pitkin reunoja. Oikeastaan aika samanlainen tulos molemmista tulee, vaikkakin ihan suoraan mustetyynyllä kun tekee, niin saattaa vahingossa saada liian tummaa aikaan. Makukysymys.

Takaa kutsut näyttävät yksinkertaisesti tältä:


Hääkutsumalli, takapuoli.





Edessä oleva valkoinen raita siis jatkuu vain taakse ilman sen suurempia koristeita. Yksinkertainen ja helppo. Sisältä kutsu taasen näyttää tältä (kuvittele kutsuteksti tuohon tyhjään valkoiseen osaan ja käännä mielessäsi sivujen paikkaa siten, että ajo-ohjeet ovat vasemalla ja kutsu oikealla):


Hääkutsumalli, sisäsivu.

Kutsun sisäsivuihin en ole vielä ihan täysin tyytyväinen. Ihan kuin jotain puuttuisi vielä. Ensimmäisessä kutsumallissa olin tehny myös boordilävistäjällä tuohon vinoon osioon sellaisen sydänkuvion, mutta nyt en jostain syystä onnistunut enää tekemään samaa perässä. Joopa joo :) Eli tuonne voi tulla vielä joku muutos. Ehkä. Tai sitten ei.

2 kommenttia:

  1. Moi! On kyllä pelottavan samanlaiset suunnitelmat! :D

    Olen NIIN kateellinen tuosta sun askartelutaidosta, itsellä ei mitenkään kestäs hermot näperrellä... Kutsut on ihanat, huovutetut liljat mahtavat ja hääkarkkirasiat aivan loistavat! Ehkä ne miellyttää juuri siksi, kun värit on oikeat ;)

    Olisi kyllä mukavaa lukea muustakin hääsuunnittelusta, missä esim. aiotte häät viettää? :)
    Hauskoja suunnitteluhetkiä sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Ja tosiaan tuli tuolla sun blogin puolella vähintään pelottava olo siinä kohtaa, kun huomasin, että jopa mun plan B hääkimppu (eli liiloja tulppaaneja, jos en noita huovutettuja kuitenkaan jostain syystä kelpuuta kimpukseni) on sulla siellä kuvana :D We think alike... päivämäärää myöten. Hui! :P

    P.S. Katsotaan nyt kirjoittelenko jossain vaiheessa jotain muutakin tietoja häistämme, mutta pääasiassa siis ainakin tarkoitus höpistä vain askartelupuolesta :)

    VastaaPoista