maanantai 17. tammikuuta 2011

Teemavärit

Lähdetäänpä liikkeelle siitä mihin kaikki askartelut perustuvat eli värimaailmasta. Pitkällisen pohdinnan (pah!) jälkeen päädyimme ottamaan häidemme teemaväreiksi mustan, valkoisen ja liilan. Melko selkeää oli alusta asti, että meille ei tule hääväreiksi esimerkiksi vaaleanpunaista tai vaaleansinistä. Musta ja valkoinen olivat lähes alusta asti selkeitä, mutta alunperin näiden kahden kaverina oli punainen. Tätä väriyhdistelmää käyttäen askartelinkin ensimmäisen kutsukorttimallin (joka on jonnekin hävinnyt/hävitetty), mutta totesin, että vaikka nämä kolme periaatteessa toimivat yhdessä, käytännössä ainakin pelkän mustan ja punaisen yhdistäminen toi minulle mieleen korttipakan. Hertta ja pata tai risti ja ruutu. Eli se siitä sitten. Ei korttipelihäitä, kiitos.

Koska musta ja valkoinen olivat kuitenkin suosikkeja, liitettiin näihin kahteen sitten kaveriksi liila. Ei liian tumma mutta ei myöskään liian vaalean söpö liila. Tästä syntyi teemavärimme, joita ei enää tässä vaiheessa voi peruuttaa, koska pukukin on suunnitteilla mustilla koristeilla ja hääkimppu valko-liilana : P

Saattaa olla, että violetti olisi oikeampi nimi sille kolmannelle värille, mutta koska liila on jotenkin juuttunut kielenkäyttööni niin käytän sitä. Päätelkää itse mikä se väri oikeasti on.

Kun ystävät, tuttavat ja sukulaiset ovat tiedustelleet värimaailmaamme, on vastareaktiot vastaukselle vaihdelleet aika tasaisesti "Aiku siistiä!"-tyylisten ja "Musta? Miksi musta? Hmmm..."-tyylisten kommenttien välillä. Musta on kuitenkin se, mistä ei jousteta. Musta on tyylikäs väri ja aikoinaan myös morsiamet Suomessa pukeutuivat mustaan. Joten pah, musta on ja pysyy! :) (Kirjoittaja huomauttaa: Kyllä me silti yritetään pitää se mustan määrä aisoissa, ettei tule hautajaistunnelmaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti