maanantai 17. tammikuuta 2011

Sydämiä, sydämiä ja lisää sydämiä.

Tarkoituksena oli tehdä hääkarkkien sijaan tai ehkä ennemminkin niiden seuraksi vieraille muistoksi sydänmagneetit. Tämän sydäntehtaan aloitin jo lokakuussa ja tähän mennessä olen saanut aikaan tarpeeksi (muistaakseni) sydämiä koko vierasporukalle. Sydämet ovat vielä ilman magneetteja, mutta niitäkin olen jo kaupasta hamstrannut muutaman kymmentä. Osa sydämistä on hiukan vänkyröitä, joten luulen, etteivät nuo magneetit välttämättä pääse koskettamaan pintaa, joten luultavasti täytyy tehdä muutamia uusia niiden vänkyröiden tilalle.

Raaka-aineena oli askarteluliikkeestä ostettu Das-massa ja toisessa erässä Suomalaisesta kirjakaupasta ostettu samankaltainen massa. Molemmat massat kovettuvat ilman uunia. Tuo Das-massa muuten haisee aivan törkeän pahalle ja voimakkaalle märkänä. Kuivana hajua ei huomaan kuin hiukan haaleana, jos haistelee tarkkaan ja läheltä. Toivotaanpa siis, etteivät häävieraat tätä tee :)

Tuosta massasta sitten leikkelin sahalaitaisen sydänmuotin avulla sydämiä. Sen jälkeen painoin pintaan leimasimella kuviot ja jätin kuivumaan. Kuivumisen jälkeen nuo painetut kuviot olivat tulleet vielä selkeämmin esille. Sydämet myöskin hiukan kutistuivat. Toivottavasti eivät kutistuneet liian ohuiksi, etteivät mene heti rikki. Lopuksi maalasin pinnan akryylimaalilla siten, että maalia oli aina vain hyvin vähän pensselissä. Sillä tavalla sain aikaan tuollaisen kuluneen pinnan (ja pintahan olikin hiukan epätasainen alunperinkin, joten otti epätasaisesti kiinni). Jos johonkin kohtaan näytti tulevan liian tasaisesti väriä niin rapsutin sitä neulalla pois jonkin verran.


Työvälineet: akryylimaali, leimasin ja piparkakkumuotti

Leikatut ja muokatut sydämet kuivumassa

Valmis sydän (ilman magneettia)





Paljon valmiita sydämiä (eikä tässä vielä kaikki)!

1 kommentti:

  1. Kovasti on jo tästä kirjoituksestasi aikaa, mutta aivan ihana idea tuo sydänmagneetti.

    Olen etsiskellyt käyttämäsi leimasimen kaltaista kaupoista toista käyttötarkoitusta varten. Mistäköhän olet omasi löytänyt? Tuntuu etten löydä nettikaupoista saati askarteluliikkeistä mitään tuon kaltaista. Ei omasi sattumoisin ole tallella? :)

    VastaaPoista